Veninul de albine -

Ce este veninul de albine?

Veninul de albine este o substanta produsa de albinele lucratoare, fiind depozitat intr-un saculet special si eliminat cand este stimulat efectul de intepare. In stare pura este lichid, insa in contact cu aerul cristalizeaza. Cu un gust specific si miros astringent, veninul de albine prudra are un aspect alb mat, alb-galbui sau alb-cenusiu, uneori chiar galben-maroniu. Are proprietati terapeutice deosebite si este recunoscut inca de pe vremea lui Hipocrate, ca fiind un remediu miraculos.

Compozitie

In compozitia sa, veninul de albine are cel putin 18 substante cu proprietati terapeutice. Este compus din proteine, enzime, minerale (cupru, fosfor, mangan, calciu, magneziu si sufl), uleiuri esentiale, aminoacizi, acizi si alte substante care se evapora usor. Partea de proteina activa, reprezinta 50% din veninul brut, si contine metilina (cel mai activ element al veninului). Este solubil in apa si insolubil in alcool.

Beneficii

Beneficiile veninului de albine sunt nenumarate. Este antiinflamator, antibacterian, antifungic, anticoagulant si analgezic. In urma zecilor de studii efectuate, s-a dovedit ca veninul de albine are efecte pozitive in caz de afectiuni ale sistemului: musculo-scheletic, endocrin, nervos, cardiovascular, imun ( imunologie). Potrivit cercetatoriilor de la Şcoala de Medicină a Universităţii Washington veninul de albine distruge virusul HIV. Este benefic impotriva: tumorilor, alergiilor, afectiunilor genitale, bolilor oculare si bolilor virale.Terapia cu venin de albine a dat roade in tratatea reumatismului, leziunilor cronice si a sclerozei multiple. De-a lungul timpului s-a dovedit ca are beneficii extraordinare pentru sanatate.

Veninul de albine, o substanta de baza in apiterapie, este folosit ca ingredient in industriile farmaceutice, cosmetice si a suplimentelor nutritive. Ajuta la reintinerirea tenului, motiv pentru care este foarte benefic in cremele faciale.

Precautii si Contraindicatii:

  • Veninul de albine este foarte periculos in stare pura, chiar toxic. Testarea pacientului inainte de inceperea unui tratament cu venin de albine este obligatorie;
  • Afectiunile incompatibile: bolile venerice, afectiunile psihice, diabet, insuficienta cardiaca, maladiile infectioase acute, galucom;
  • Nu este recomandat in cazul femeilor insarcinate;

Colectarea veninului si unicitatea acestuia

In zona “Valea Barcaului”, o zona curata si fara agricultura industrializata, apicultorii sunt foarte atenti in colectarea veninului de albine. Pentru ca veninul sa fie de cea mai buna calitate, acestia il colecteaza dupa lasatul serii, cat mai aproape de miezul noptii. Spre lasatul serii albinele sunt relaxate si veninul este mai valoros. Colectarea pe timpul zilei agita foarte mult albinele, lucru care dauneaza atat stupului cat si calitatii veninului. Sunt foarte putine companii care tin cont de acest aspect, insa este cea mai prietenoasa practica fata de stup si de mediu. Micii producatori cu care colaboram, colecteaza venin doar in perioada de sezon si doar de la familiile puternice. Activitatea se face cu echipamente specializate, in conditii de siguranta maxima si igiena. Veninul este o substanta toxica, de aceea sunt luate masuri serioase de precautie.

Colectarea propriu-zisa se face cu ajutorul unui aparat care foloseste curent de joasa tensiune. Aparatul este compus dintr-o placa activa de colectare si un generator de impulsuri. Placa activa este formata dintr-o sticla acoperita cu o pelicula fina de plutex in care albinele inteapa, veninul ajungand in conditii igienice pe suportul de sticla, neexistand riscul de a fi contaminat cu alte produse din afara stupului. Veninul cristializeaza in contact cu aerul, iar colectarea se face prin razuirea suprafetei de sticla a placii active.

Veninul din regiunea” Valea Barcaului” se deosebeste prin calitate si buna practica in colectarea. Mediul inconjurator din care provine veninul colectat este curat. Flora este diversa si include mult zone protejate, factor foarte important pentru viata albinelor.

Procentul de meilitina este primul criteriu care face diferenta de calitate. Ne mandrim cu un procent de melitina de minim 60%, dar de multe ori acesta este mult mai mare. De asemenea, activitatea fosfolipazei A2 si activitatea hialuronidazei este foarte ridicat. Aceste valori ridicate spun multe despre calitatea zonei si modul in care albinele sunt crescut aici, in Valea Barcaului. Nu folosim substante toxice in stupi si nici pentru intretinerea acestora, iar in jurul stupilor, pe o raza de cel putin 3 km, nu se gasesc pesticide.

Seara, apicultorii colecteaza veninul doar de la familiile puternice si doar pe durata sezonului. Veninul este pastrat in conditii optime. Imediat dupa colectare se congeleaza la -20 0C. Se stocheaza in borcane inchise la culoare si cu inchidere ermetica.

Ambalare si transport

Veninul este ambalat pentru vanzare in conditii optime de pastrare, ferit de umezeala si razele soarelui. In sticlute inchise la culoare si cu dopuri acoperite cu ceara/parafina isi pastreaza cel mai bine proprietatile terapeutice.

Pastrat la o temperatura de sub zero grade, veninul poate avea o perioada de valabilitate de 2-3 ani.

Produsele noastre pot fi livrate in sticlute cu greutatea neta de 1 g, 10 g si 100 g.

Fiecare lot are speficificat greutatea neta, termenul de valabilitate, perioada in care a fost colectat.

Ambalarea acestuia se face la standardele necesare pentru a putea fi livrat catre clientii nosti.

Livrare si plata

Livrarea se va face in 3-15 zile, in functie cantitatea comandata si destinatie. Veninul va fi ambalat si transportat in cutii speciale pentru a-l proteja.

Plata se poate efectua online, transfer bancar sau ramburs.

  • Va putem trimite analize, mostre, certificate
  • analiza HPLC și toate celelalte documente necesare achizitiei.